Brukerhistorier
Bravo-leken er i bruk i mer enn 400 barnehager i Norge og Danmark. Her har vi samlet brukerhistorier som viser at Bravo-leken har en positiv effekt for barn.
Foreldre og fagpersoner er nå i gang med Bravo-leken hjemme, i barnehagen og på skolen gjennom prosjektet “Mestring og inkludering” i samarbeid med Downs Syndrom Norge, støttet av Stiftelsen Dam. 90% svarer i oppstartsevalueringen at de har forventninger til at Bravo-leken kan bidra med trygghet og mestring, økt ordforråd og begrepsforståelse, glede og engasjement, samt mer systematisk lekbasert læring.
Barnehager som deltar i prosjektet Trygghet og Mestring melder om stor suksess med Bravo-leken underveis i prosjektperioden. Barna plukker raskt opp nye ord og språklyder, og samtidig styrkes sosiale ferdigheter som å vente på tur og delta aktivt i grupper.
I konkurranse med mange andre Bravo-sjefer som gjør en strålende jobb i ulike barnehager, var det Lene fra Eid barnehage som stakk av med seieren om å bli “Vårens Bravo-sjef” denne gangen! Og hvem nominerer du til høstens Bravo-sjef?
Vinteren 2024 har bydd på snøstengte barnehager i sør, mye sykdom og vikarutfordringer, men tross dette er nå 81% av barnehagene i gang med Bravo-runder på en eller flere avdelinger i barnehagen. De resterende barnehagene gjør seg klare for oppstart i april.
«Jeg er opptatt av å fylle ryggsekken til barna med mest mulig. Med Bravo-leken får de utrolig mye moro i tillegg til det nyttige,» forteller barnehagelærer Connie Hansen entusiastisk.
I løpet av 2022 har 546 mottak, skoler og barnehager i Norge mottatt språkleken Bravo Intro, takket være avgjørende støtte fra sparebankstiftelser og banker landet over. "Velkommen til oss"-prosjektet har som hensikt å senke språkbarrierene for de ukrainske flyktningbarna og de som omgår dem i det daglige.